• Ε.Κ.Ι.Θ.Π.

Τα μέλη του Ε.Κ.Ι.Θ.Π. στον καθαρισμό βυθού της μαρίνας ΑλίμουΜέλη του Ε.Κ.Ι.Θ.Π. συμμετείχαν στον καθαρισμό βυθού της μαρίνας Αλίμου που διοργάνωσε η εταιρεία Intermare Divers - Underwater Professional Services την Τετάρτη 3 Ιουλίου και η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος Γαλάζια Σημαία με την οποία έχει διακριθεί η μαρίνα.


Υπενθυμίζεται ότι η μαρίνα τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στον τομέα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και για τον λόγο αυτό βραβεύτηκε φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τη Γαλάζια Σημαία.


Η σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία διαχείριση των αποβλήτων όπως τα ορυκτέλαια, τα λύματα και κάθε είδους επικίνδυνα απόβλητα, η δημιουργία οργανωμένου σχεδίου αντιρρύπανσης εκτάκτου ανάγκης, αλλά και η δημιουργία πλήρως εξοπλισμένου σταθμού αντιρρύπανσης και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα που αφορούν την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που έχει λάβει η διεύθυνση της μεγαλύτερης επαγγελματικής μαρίνας της χώρας μας προς την κατεύθυνση αυτή.


Επιπλέον η μαρίνα Αλίμου έχει εξοπλιστεί με κάδους ανακύκλωσης ακόμα και για ιδιαίτερα απορρίμματα όπως οι ηλεκτρικές συσκευές και οι μπαταρίες, ενώ έχει αιτηθεί και τρία press containers νέας τεχνολογίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.2 προβολές
Ε.Κ.Ι.Θ.Π.

Ελληνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας & Θαλασσίου Περιβάλλοντος

Email: ekithp@gmail.com

Τηλ.: +30 6934 500 102

Α.Φ.Μ.: 997034087

Δ.Ο.Υ.: Γαλατσίου

Μέλος του

Υπό την αιγίδα

© 2019 by Ε.Κ.Ι.Θ.Π.