• Ε.Κ.Ι.Θ.Π.

Συνεχίζει την εξαιρετική προσπάθεια στον διεθνή αγώνα Mini Transat ο Μάρκος Σπυρόπουλος


Ο Μάρκος Σπυρόπουλος λίγο μετά την εκκίνηση του 2ου σκέλους του αγώνα

Την εκπληκτική του πορεία συνεχίζει ο Έλληνας ιστιοπλόος Μάρκος Σπυρόπουλος στον μεγάλο διεθνή αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού με σκάφος μήκους 6,5 μ. Mini Transat.


Αυτή τη στιγμή και έχοντας διανύσει περισσότερα από 1.200 από τα 2.700 ναυτικά μίλια ως τον τερματισμό βρίσκεται στη 12η θέση της κατάταξης, ενώ τα τελευταία δύο 24ωρα φαίνεται να είχε τη μέγιστη ταχύτητα στο σύνολο του στόλου των Πρωτοτύπων.


Συνολικά 87 ιστιοπλόοι από 19 χώρες συμμετέχουν στην 21η διοργάνωση που ξεκίνησε το 1977 και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στην ιστορία του αγώνα, με την πρώτη αυτή του κου Θεόδωρου Τέτσιου το 1983, ο οποίος ωστόσο αναγκάστηκε λόγω βλάβης να εγκαταλείψει γρήγορα.


Ο αγώνας που ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων λόγω του τυφώνα Lorenzo αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του τρέχοντος μηνός.


Ο Έλληνας αθλητής ανοιχτά των Κανάριων Νήσων

Η εκπληκτική πορεία του Μάρκου δικαιώνει όλους όσους εξ αρχής αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε τη δύσκολη προσπάθειά του, μία προσπάθεια που τιμά τον ελληνικό θαλάσσιο αθλητισμό και εισάγει τη χώρα μας στους μεγάλους ωκεάνιους αγώνες του εξωτερικού.
Ε.Κ.Ι.Θ.Π.

Ελληνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας & Θαλασσίου Περιβάλλοντος

Email: ekithp@gmail.com

Τηλ.: +30 6934 500 102

Α.Φ.Μ.: 997034087

Δ.Ο.Υ.: Γαλατσίου

Μέλος του

Υπό την αιγίδα

© 2019 by Ε.Κ.Ι.Θ.Π.