• Ε.Κ.Ι.Θ.Π.

Συνάντηση εκπροσώπων του Ε.Κ.Ι.Θ.Π. με τον Γ.Γ. Αθλητισμού κο Μαυρωτά

Ενημερώθηκε: 6 Σεπτ 2019

Συνάντηση πραγματοποίησαν μέλη του Ελληνικού Κέντρου Ιστιοπλοΐας και Θαλασσίου Περιβάλλοντος με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κο Γιώργο Μαυρωτά την Παρασκευή 23 Αυγούστου.


Κατά τη συνάντησή τους ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για την προσπάθεια του Μάρκου Σπυρόπουλου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διεθνή αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού με σκάφος 6,5μ. Mini Transat που θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, αλλά και για τις μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις ανοιχτής θαλάσσης που λαμβάνουν μέρος στη χώρα μας καθώς και για την αξία της δια βίου άθλησης.


Ο κος Μαυρωτάς, αθλητής ο ίδιος, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσπάθεια που πραγματοποιεί ο Μάρκος Σπυρόπουλος και τις προοπτικές που μπορεί να έχει το άθλημα της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης στο μέλλον.


Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν ακόμα στην συνεισφορά που μπορεί να έχει η ανάπτυξη του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες και την οικονομία της χώρας, ως μέρος του τουριστικού προϊόντος


'Μετά τη συνάντησή μας μπορώ να πω ότι έγινα σοφότερος' ανέφερε ο ίδιος στο τέλος της συνάντησης. 'Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κο Μαυρωτά, η πορεία του οποίου στον αθλητισμό είναι γνωστή σε όλους. Η επιλογή του στη θέση του Γ.Γ. Αθλητισμού μας δίνει ελπίδες για το μέλλον' ανέφερε η Πρόεδρος του Ε.Κ.Ι.Θ.Π. κα Μέντη, ενώ ο κος Καραμπαστέλας, Ειδικός Σύμβουλος του Κέντρου, συμπλήρωσε λέγοντας πως 'Το άμεσο μέλλον θα φέρει μεγάλες αλλαγές τόσο στον αθλητισμό όσο και στον θαλάσσιο τουρισμό και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στις νέες προκλήσεις που έρχονται'.

3 προβολές
Ε.Κ.Ι.Θ.Π.

Ελληνικό Κέντρο Ιστιοπλοΐας & Θαλασσίου Περιβάλλοντος

Email: ekithp@gmail.com

Τηλ.: +30 6934 500 102

Α.Φ.Μ.: 997034087

Δ.Ο.Υ.: Γαλατσίου

Μέλος του

Υπό την αιγίδα

© 2019 by Ε.Κ.Ι.Θ.Π.